Fable: The Lost Chapters Mod Scene
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » Fable TLC » Discussion » Tools Discussion » Albion explorer problems...
Albion explorer problems... [message #37424] Tue, 29 January 2008 23:03 Go to next message
BananaMan is currently offline  BananaMan
Messages: 58
Registered: January 2008
Location: Australia

Okay...

What happens:
I open up albion explorer. I open up a window of a region like the Arena. I click "World editor" and it trys to load but comes up with this:

http://i183.photobucket.com/albums/x242/Casual444/ah.jpg

Help? Confused


I am a BANANA! http://fabletlcmod.com/forum/theme/default/images/top_searc h.pngSearch before you ask.
Re: Albion explorer problems... [message #37426 is a reply to message #37424] Wed, 30 January 2008 04:14 Go to previous messageGo to next message
driftking7050 is currently offline  driftking7050
Messages: 113
Registered: March 2007
Location: Beyond The Bronze Gate
i personally have never been able to get the zipped albion explorer to work so you might want to try the installer instead. it can be found here http://fabletlcmod.com/forum/index.php?t=msg&th=1344& ;start=0&

http://i78.photobucket.com/albums/j99/theking_7050/Rytir.jpg
Re: Albion explorer problems... [message #37429 is a reply to message #37426] Wed, 30 January 2008 04:52 Go to previous messageGo to next message
JohnDoe is currently offline  JohnDoe
Messages: 3007
Registered: October 2007

Retired
I believe that this catastrophic technical failure is caused by a .net conflict. In my experience I also was unable to use the zipped (recent version of) AE, and had to go with the installer.

I found that wiping my drive and starting fresh, getting only what was needed, and using something that Bay sent me (I forget what now) I could use every application the site had, and then some.

To see if this is your case, grab dependency walker and see if it says that FE/AE/pretty much any application is missing a Vista library file.

These three are like the splash error in FE, they are not a problem at all.
mpr.dll --> There should be a warning about an unresolved import and such, no problem.
efsadu.dll --> You'll see it as missing but it really doesn't matter.
msjava.dll --> You'll see it as missing but it really doesn't matter.

dwmapi.dll --> This is the one you don't want to see as missing.
If DW says you need dwmapi.dll then this is indeed the problem.

The problem has been associated with Internet Explorer 7, but others have had IE7 without such problems, and such phrases like "crazy psychopathic female dog" have been tossed around on the Microsoft forums about it. I don't have IE7 anymore, but I'm not sure whether or not this was the problem. Uninstalling it didn't work, so yea.

I'm confident in saying it's a .net conflict.

[Updated on: Wed, 30 January 2008 04:53]

Report message to a moderator

Re: Albion explorer problems... [message #37456 is a reply to message #37429] Thu, 31 January 2008 01:38 Go to previous message
BananaMan is currently offline  BananaMan
Messages: 58
Registered: January 2008
Location: Australia

The installer worked, thanks driftking Very Happy

I am a BANANA! http://fabletlcmod.com/forum/theme/default/images/top_searc h.pngSearch before you ask.
Previous Topic: Bloody help >_<
Next Topic: can someone help me im new to this place
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Jul 24 02:16:07 PDT 2024

Total time taken to generate the page: 0.06435 seconds