Fable: The Lost Chapters Mod Scene
Fast Uncompromising Discussions. FUDforum will get your users talking.

Home » Fable TLC » Development » Advanced Modding » BigTools
Re: BigTools [message #66556 is a reply to message #66032] Tue, 01 May 2012 09:18 Go to previous messageGo to previous message
xenn is currently offline  xenn
Messages: 17
Registered: February 2012
Location: Canada
>Not sure if trolling, or just careless

Your last two BigTools.exe's have crashed on me before displaying anything (on both my netbook & desktop).

Do you test run your release builds before posting them ?
I don't see how it could possibly work for you, so I've gotta believe you test some other, possibly debug, build ?


Take a look at this part of disassembly, where the crash occurs :

00401345 - push eax
00401346 - mov ecx,00000008
0040134B - xor eax,eax
0040134D - mov edi,eax
0040134F - repe movsd


Of course it's going to crash if it tries to move anything to the address 00000000h (which is what EDI is).

Compare it with this code I assembled using Code::Blocks & GCC :

00401478 - sub esp,04
0040147B - mov edx,ebx
0040147D - lea ebx,[ebp-58]
00401480 - mov eax,00000008
00401485 - mov edi,edx
00401487 - mov esi,ebx
00401489 - mov ecx,eax
0040148B - repe movsd


What compiler & IDE do you use ?


Anyway, are you sure you don't mind me whipping my own up in assembly ?

Also, I'm about to try your latest update - hope the above is fixed lol
 
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Read Message
Previous Topic: New lev Crap
Next Topic: Executable Functions
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Jan 19 22:49:59 PST 2021

Total time taken to generate the page: 0.01019 seconds